Na 5 generaties juweliers is de naam Hulpiau een begirp geworden in de streek van Oostende tot ver daarbuiten. Reeds 5 generaties maken en herstellen we juwelen in ons eigen atelier. De laatste 50 jaar zijn wij ook verdeler geworden van de topmerken in de horlogewereld.

Het verhaal begint in 1883 in Gent. Daar wordt het oud huis Ongenae overgenomen door Augustinus en Ernest Hulpiau. Augustinus is goudsmid en Ernest is een graveur. Ze heropenen de zaak in de Veldstraat. De zoon van Augustinus, Guillaume, komt enkele jaren later in de zaak.

Het is Guillaume die net na de eerste wereldoorlog verhuist naar Oostende. Daar opent hij een winkel op het Marie-Joséplein. Daar wordt in 1927 August Hulpiau geboren, de grondlegger dan de huidige zaak in de Langestraat. in 1935 verhuist Guillaume de zaak naar de Adolphe Buylstraat.

In 1959 opent August Hulpiau een juwelier in de Chistinastraat om enkele jaren later (1963) de huidige zaak te openen in de Langestraat (rond deze periode wordt begonnen met de samenwerking tussen Hulpiau en Piaget).

In 1976 komen Annemie en Guy Hulpiau in de juwelier. In deze periode wordt het pand naast de zaak overgenomen om de winkel uit te breiden en wordt er samengewerkt met topmerken zoals Breitling, Bell& Ross en Cartier.

In 2003 komt met Samuel Hulpiau de 5e generatie juweliers in de zaak.